Kuvataide- ja muotoilulinja

Siirry uusille kotisivuille forssanyhteislyseo.fi

 

Näitä sivuja ei siis enää päivitetä!

 

Forssan yhteislyseon kuvataide- ja muotoilulinja

 

Forssan yhteislyseossa alkaa syksyllä 2019 kuvataide- ja muotoilulinja. Opiskelija voi valita yhteensä 11 kurssia kuvataidetta ja 6-10 kurssia keraamikan muotoilua. Kuvataiteen kurssit ovat yhteislyseon omia kursseja. Keramiikan kurssit ovat Forssan ammatti-instituutin keramikka-alan kursseja, jotka suunnitellaan yhdessä ja yksilöllisesti kunkin opiskelijan mielenkiinnon mukaan. Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus ottaa lukiotutkintoonsa kursseja Forssan kuvataidekoulusta. Niiden hyväksyminen osaksi lukio-opintoja toteutuu osaamisen tunnustamisen kautta.

Kenelle ja mihin tarpeeseen?
Kuvataide- ja muotoilulinja mahdollistaa keskimääräistä suuremman taide- ja muotoilukurssien käymisen. Se voi olla vaihtoehto, kun harkitsee mihin erikoislukioon hakisi. Kuvataide- ja muotoilulinja sopii niille, joita kiinnostaa kädentaidot ja kuvataide.

Linjalle hakeminen
Kuvataide- ja muotoilulinjalle haetaan yhteishaussa ja sinne ei ole pääsykoetta. Linjalle otetetaan enintään  20 opiskelijaa. Valintaperusteena on sama kuin yhteislyseolle muutenkin eli peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo (minimi 7,07).

Kustannukset opiskelijalle
Opiskelijan materiaalit ja opinnot ovat ilmaisia. Kuvataidekoulun hinnoittelu on normaali lukukausimaksu.

 

Lisätietoja

  • rehtori Simo Veistola, simo.veistola@forssa.fi, 050-5640057
  • kuvataiteen opettaja Marjo Ruskela, marjo.ruskela@forssa.fi